כשאנחנו נכנסים לחדר מסוים, בין אם זה מטבח, סלון, חדר שינה או כל חדר אחר, אנחנו יכולים להיות בטוחים שכל דבר אשר נמצא בחדר, לא נמצא שם סתם בלי סיבה, להיפך, כל דבר יש לו סיבה, כל דבר יש לו ערך, לכל דבר יש משמעות. לפחות ככה זה אמור להיות, במיוחד אם מדובר בחדרים מעוצבים, כך או אחרת.
דוגמא טובה לכך היא תאורה לסלון. אנחנו יכולים לראות לא מעט דירות ובתים פרטיים, בהם יש מקורות תאורה שונים בסלון, אשר כל אחד ממוקם במקום אחר ובנוי בצורה אחרת, ויש לכך סיבה ומשמעות. אחרת, לא רק העיצוב של המקום היה נפגם אלא גם היכולת להשתמש במקום בצורה אפקטיבית היתה נפגעת.
לכן, יש חשיבות גדולה לבחירת המקום בו אנחנו רוצים להתקין את מקורות התאורה, בין אם מדובר בתאורה מרכזית כזו שאנחנו מחליטים לתלות במרכז החדר או בתאורה משנית, כזו שאנחנו בוחרים להתקין במקומות אחרים בחדר. לא בכל מצב אנחנו נתקין כמה מקורות תאורה, לעיתים אנחנו נבחר להתקין רק מקור תאורה אחד, זה תלוי בגודל החדר וכן במבנה שלו.
למשל, אם הסלון הוא חלק מחלל משותף עם המטבח והמרפסת, אז אנחנו לא צריכים יותר ממקור תאורה אחד, שכן תמיד אנחנו יכולים להשתמש גם במקור אור חיצוני שמגיע מהרחוב וגם ממקורות תאורה חיצוניים שמגיעים מחדרים אחרים. אם הסלון הוא חדר סגור, אז אנחנו נצטרך יותר מקורות תאורה פנימיים, בין אם זה בגלל שהחדר סגור ומתוחם בין קירות, ובין אם זה בגלל שהחדר לא מקבל אור ממקורות אחרים.
צריך לומר שיש גם השפעה לאופי של החדר. סלון שהוא נועד אך ורק למפגשים חברתיים ומשפחתיים או לצפייה בטלוויזיה, מחייב תאורה שונה מחדר שיש בו ספרייה ומקום קריאה, כפי שהיה נהוג לעצב בעבר. בצורה כזו, אנחנו נהנים גם מתאורה מרכזית וגם ממקורות תאורה משניים, אשר יכולים להוסיף נופך ייחודי לאווירה של המקום, נופך אינטימי ומיוחד שלא תמיד ניתן למצוא בחללים כאלה.