אנשים אשר חווים פחדים במסגרת סיטואציות חברתיות מתמודדים למעשה סוג של הפרעת חרדה.
חרדה חברתית, כמו סוגים אחרים של הפרעות חרדה, כוללת "עסקת חבילה" של תסמינים מסוגים שונים אשר בהרבה מקרים דומים מאוד לתסמינים של הפרעת חרדה כללית.
כעת נציג בפניכם שלוש קבוצות עיקריות של תסמיני חרדה חברתית.
תסמיני חרדה חברתית – מהם שלושת התסמינים הנפוצים ביותר?
- תסמיני חרדה חברתית גופניים – מנגנון ההילחם או ברח הוא מנגנון הישרדותי אשר במסגרתו האדם חווה שינויים אוטומטיים בגוף ובנפש שאמורים להכין אותו לקראת הילחמות בגורם מסוכן (לתפיסתו) או בריחה ממנו. לכן פעמים רבות תסמיני חרדה חברתית באים לידי ביטוי בצורות גופניות שונות ומשונות. למשל, הרבה אנשים אשר מתמודדים עם חרדות חברתיות ברמות שונות של עוצמה מעידים על כך שהם חווים תחושה של דריכות בגוף, כאילו שהם צריכים להתכונן לקראת התמודדות עם סכנה. תסמיני חרדה חברתית נוספים שבאים לידי ביטוי בגוף כוללים לחץ בחזה, נשימות מהירות, כאב ראש וכיוצא באלה.
- תסמיני חרדה חברתית מנטאליים – אחד מהדברים הבולטים שאליהם שמים לב אנשים אשר מתמודדים עם פחדים במסגרת סיטואציות חברתיות הוא האופן שבו המחשבות שלהם משתנות. אנשים עם חרדה חברתית נוטים למקד את המחשבות שלהם במה שאנשים אחרים עלולים לחשוב עליהם או על ההתנהגות שלהם, ובנוסף הם ממוקדים בעצמם יתר על המידה – מודעות עצמית מופרזת שמפריעה להם להתנהג בצורה טבעית. תסמיני חרדה חברתית מנטאליים נוספים יכולים לכלול גם מחשבות אובססיביות אודות סיטואציות חברתיות.
- תסמיני חרדה חברתית התנהגותיים – כאשר מדובר על חרדות חברתיות, פעמים רבות תסמיני חרדה חברתית באים לידי ביטוי בהתנהגות חיצונית ואפילו בהימנעות מהתנהגויות מסוימות. מבין תסמיני חרדה חברתית התנהגותיים בולטים אפשר לציין הימנעות מסיטואציות חברתיות.
במצבים בהם חווים חרדות חברתיות הפוגעות באורח החיים, מומלץ לפנות לטיפול מקצועי על ידי מטפל מוסמך – מידע נוסף בנושא נית למצוא גם באתר http://adishnider.co.il/