כפפות עבודה – חובה או בחירה?

אנחנו נוטים לדבר על בטיחות כמעט בכל מקום, אבל בסיטואציות בהן אנחנו נמצאים ביומיום אנחנו קצת שוכחים לדבר על בטיחות. מתי בפעם האחרונה חשבתם על הבטיחות שלכם בעבודה? לבטיחות בעבודה יש אחריות אישית המהווה מרכיב מהותי, ואף מכריע בכל מה שקשור לבטיחות העובד שלכם. גם לעובד, ולא רק למנהל, יש חלק נרחב בשיקול הדעת וההגיון תוך כדי העבודה.
אם העובדים לא מודעים לכללים ולתקנות זה לא פוטר אותם מאחריות. אך במידה וישנו עובד שלא עבר הכשרה או הדרכה ראויה לעבודה ובטיחותו נפגמה, על מי האחריות לכך והיכן הנזק הזה בא לידי פיצוי ראוי לעובדים? חשוב לזכור שלא לחזור על טעויות ולהפיק את הלקח הנדרש מסיטואציות שונות.
קרה מקרה בו בית משפט השלום פסק שלמרות שפועל התנהל בצורה רשלנית ועל דעתו העצמאית גם למעביד יש אחריות מהותית על הפציעה שלו. זו ואם הוכח שאין תנאי עבודה בסיסיים כמו למשל, כפפות עבודה שיכולות למנוע פציעות אילו ואחרות.
עוד פסק בית המשפט כי אם הפועל התנהל בצורה רשלנית על דעתו העצמאית ולא השתמש באותן כפפות עבודה או בציוד אחר שיכל להגן עליו למעביד עדיין יש אחריות על הפציעה שלו. ולמעשה, בתביעת נזיקין שהוגשו כנגד מעביד וחברת ביטוח הנתבעים נדרשו לשלם פיצוי בגין חתך מסכין יפנית 'מוארכת' שהפועל נאלץ לאלתר. יחד עם זאת, בית המשפט ציין כי ישנה גם רשלנות של כארבעים אחוזים מצד אותו פועל.
הפועל שעבד כשכיר בתחזוקה נתבקש על ידי מעסיקו להוריד את הקישוטים של יום העצמאות שאותם תלו לפני על העצים למרות שבעבר אותם קישוטים הוסרו עם טרקטור וזרוע.
אותו פועל שלא עבר הדרכה בטיחותית ואין לו מיומנות או הכשרה כלשהי לביצוע עבודה מהסוג הזה אפילו לא הביא סולם אלא אילתר, שוב, על דעתו הארכה לסכין היפנית ממנה נפצע וכך למעשה ללא שום כפפות עבודה או משהו אחר שיגן עליו מפני פציעה. תוך כך הפועל חותך את האזיקון המחבר את הקישוט לעצים וכשניסה לפרק את הסכין המאולתרת נחתך באצבע חתך עמוק וחמור בגללו נקבע לו נכות חלקית.