שירות צבאי בצבא ההגנה לישראל טומן בחובו אחריות כבדה מאוד. על פי התפקיד אותו אתם מבצעים בצבא, מוטלת עליכם אחריות ונטל לא פשוט של הגנה ושמירה על המולדת והעם. לצערנו, אנו עם למוד מלחמה וטרור לעיתים קרובות מדי, מה שגורם להמון חיילים וחיילות להיות חשופים לסכנות ופגיעות רבה מצד גורמים עוינים מבית ומחוץ. במקרים בהם חלילה חייל נפגע גופנית או נפשית, הוא לא נשאר לבד. ניתן יהיה לתבוע את משרד הביטחון בכדי לקבל הכרה בפגיעה ולקבל פיצויים, הטבות ואחוזי נכות שיקנו לחייל סיוע להתמודד מול הפגיעה.
בגין מה אפשר לתבוע את משרד הביטחון?
אם יהיה ניתן להוכיח בקשר סיבתי שהמחלה או הפציעה אותה קיבל החייל או החיילת במסגרת צבאית ותנאי השירות, הרי שיהיה ניתן לתבוע את משרד הביטחון. פגיעות אלו יכולות להיות נפשיות, פוסט טראומה מהצבא, הלם קרב, כוויות וחבלות בעת קרב, פריצות דיסק ובעיות בעמוד השדרה, שברים ועוד.
לעיתים רבות קורה שחיילים סובלים מבעיות גופניות ונפשיות שונות שהם לא בהכרח מייחסים לתפקיד הצבאי אותו הם ממלאים את האחריות לכך. אמנם זו טעות. הרבה פעמים יוצא שהתפקיד הצבאי או התנאים בצבא בהם משרת החייל הם אלו שגורמים לבעיות אלו.
האם אפשר להשיג אחוזי נכות ומה זה מקנה לכם
הרבה מאוד פעמים חיילים יוצאים מהשירות הצבאי שלהם אחרת ממה שהיו לפני כן, מבחינה נפשית, מנטאלית וגופנית. אסור להשאיר את המצב כמו שהוא ולהשלים עם זה, ללא תביעה למשרד הביטחון בכך שיכיר בנכות או בנזק שנגרם. אחוזי נכות ניתן להשיג בגין שורה של מקרים כמו פציעות, חבלות ומחלות שהחייל עלול לחטוף בעת שירותו או במסגרת תפקידו.
במקרים אלו, חשוב לפנות אל מומחים שיסייעו לכם להשיג את אחוזי הנכות המגיעים לכם.